Blogvoornemens 2019

Je goede voornemens voor 2019 nu al beu?

Word jij ook met het ene na het andere goede voornemen om de oren geslagen? Want je moet je wel iets voornemen natuurlijk. Anders is je jaar al gedoemd te mislukken… Populair zijn de voornemens op het gebied van afvallen, stoppen met roken en meer sporten. Je kent ze wel. Maar heb jij ook zakelijk gezien je voornemens helder?

Goede voornemens die wél werken

Eigenlijk kun je goede voornemens, hoe goed bedoeld ook, vergelijken met een een  ‘misschien-wel-to-do-dingen-lijstje’. Zo van, dit lijkt me wel een goed plan en wie weet ga ik daar binnenkort eens een actie van maken. Niks mis mee als je je dit van tevoren realiseert en je waarschijnlijk niet het beoogde resultaat zult halen. Maar om teleurstelling te voorkomen, en je kans van slagen te vergroten, kun je van je voornemens doelen maken en daar vervolgens een planning op loslaten.

Hoe houd je het vol?

Het is niet voor niks dat het in januari altijd zo druk is bij de sportscholen en bij legio ‘afslankclubs’. Een nieuw jaar lijkt dé aangewezen tijd om nieuwe plannen en nieuwe acties uit te zetten. Iets in de trant van ‘nieuwe ronde, nieuwe kansen’. Vol goede moed begin je eraan maar dan komt toch al gauw de klad erin. De hamvraag is: hóe maak je een succes van je nieuwe doelen? En, belangrijker nog, hoe houd je het vol? Ik kom tot de volgende vijf punten:

1.  Maak dus van je voornemens doelen
2. Beschrijf deze doelen als iets dat je wilt bereiken
3. Hang daar concrete maar ook haalbare acties aan
4. Beloon jezelf met het behaalde resultaat
5. Doe het niet alleen, maar doe het samen

Belangrijk daarbij is om de punten hierboven zo nauwkeurig en uitgebreid mogelijk te omschrijven. Ik ben benieuwd of jij hier nog iets aan toe te voegen hebt.

Slappe lach als goed voornemen

Naast de geijkte voornemens voeg ik daar zelf nog wat positieve voornemens aan toe zoals: meer genieten van kleine geluksmomentjes, lekker cultuur snuiven, heerlijke boswandelingen maken, uit met vrienden, genieten van een pas verschoond bed, mijn zwemabonnement verlengen, meer tijd met familie en gezin doorbrengen, nog meer blogs schrijven, onbedaarlijk de slappe lach krijgen om niets, vol overgave zingen in en met mijn koor, lekker en verantwoord eten. En zo kan ik nog wel even doorgaan.

Letters out of the jar-OneLeft Media Photography

Bloggen is spelen met letters (fotocredtis: OneLeft Media Photography)

Meer bloggen

En, zakelijk gezien, wil ik nog meer zelfstandig professionals helpen met hun blogavontuur. En daar kun jij er een van zijn. Met weer ‘een pot vol nieuwe letters’ is het mijn streven om, met mijn blogs en blogworkshops, jou op het juiste blogspoor te brengen én te houden.

Jouw ideale klant vindt jou!

Naast jouw persoonlijke doelen heb je ongetwijfeld ook je zakelijke ambities die jij wilt waarmaken in 2019. Doe je niets liever dan met passie jouw klanten helpen maar weet je niet goed hoe je ze kunt bereiken? Geen nood. Om online (meer) zichtbaar te worden is er maar één remedie en dat is bloggen. En geloof me, bloggen is niet het doel op zich maar wel een fantastisch extra communicatiemiddel om bij je toekomstige klant ‘in the picture’ te komen. Door te gaan bloggen:

  • krijg je meer naamsbekendheid
  • gaan mensen jou leuk(er) vinden en gaan ze je volgen
  • worden je potentiële klanten je échte klanten
  • en je genereert dus meer omzet… niet onbelangrijk 😉

Gaaf toch?

bloggen-voor-je-business-widgetEn weet je wat nu zo leuk is? Je goede blogvoornemen ligt binnen handbereik. Want op woensdag 13 februari 2019 geef ik de workshop Bloggen voor je Business. Samen helpen we jouw eventuele blogbezwaren om zeep en leer je dat het helemaal niet eng is om jezelf en je onderneming zichtbaar te maken.

Tot ziens in 2019

Ik wens je oprecht een fantastisch en succesvol Nieuwjaar toe op zowel persoonlijk als zakelijk vlak. En, hoe zit het met jouw goede voornemens, dan wel je gestelde doelen? Ik zie het nieuwe jaar vol vertrouwen tegemoet en ik verheug me op een ontmoeting met jou. Ik help je graag op weg met jouw blogavontuur.
Wil je hieronder nog een reactie kwijt? Voel je vrij. Dat geldt ook voor het delen van dit blog.

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *