5 bewezen blogtips die jou laten schitteren

5 Bewezen Blogtips die jou laten Schitteren

Hoe eng is het nou helemaal als je voor het voetlicht treedt. Niet zomaar natuurlijk, maar ten gunste van je onderneming. Dat je letterlijk laat zien wie je bent. Wat je doet en wat jij jouw klanten te bieden hebt. Nou, best wel eng maar laat het niet verlammend werken. Er zijn ook zoveel voordelen! Lees hier de 5 bewezen blogtips die jou laten schitteren?

In de spotlight of liever achter de coulissen?

Misschien ben je wel een theaterdier pur sang. En oefen je wekelijks met de plaatselijke toneelvereniging voor die uitvoering die binnenkort op de agenda staat. Leren, oefenen en nog eens proberen.

Een aantal weken geleden volgde ik een training bij ondernemerscoach Veronique Prins. Zij is van de directe aanpak en neemt geen blad voor de mond. Over het onderwerp zichtbaarheid is ze kraakhelder. Over ‘wie zit er nou op mij te wachten’ zegt ze, “Hou op met dat gemuts over niet zichtbaar willen zijn, je houdt jezelf voor de gek.” Daar is geen speld tussen te krijgen en als je weet wat die zichtbaarheid  je gaat brengen is het nog makkelijker om te gaan shinen.

kop-boven-het-maaiveld

Bescheidenheid siert de mens

Een mooi gezegde, maar als ondernemer zul je toch je kop boven het maaiveld moeten uitsteken. Zolang je maar dicht bij jezelf blijft en op een authentieke manier je verhaal vertelt. Want dat is wat je doet; jouw kennis en passie verwoorden op jouw specifieke manier. Hiermee onderscheid je je van je concullega en zijn potentiële klanten eerder geneigd bij jou aan te kloppen.

Beren op de weg

Zichtbaar worden kan op vele manieren. Ergens spreken, een video (laten) opnemen, maar nog makkelijker, door te gaan bloggen. Ik heb ‘mijn beren op de weg’ inmiddels spreekwoordelijk afgeschoten en ben mijn eigen tips in de praktijk gaan brengen. Ik weet dus als geen ander dat zichtbaarheid best een dingetje kan zijn. Maar zeg nou zelf. Wat heeft die onzichtbaarheid  je tot dusver gebracht?

5 Bewezen Blogtips

  1. Weet voor wie je schrijft – wie is jouw ideale klant?
  2. Weet hoe je schrijft – spreek de taal van jouw klant!
  3. Weet waarover je schrijft – waar ligt jouw klant ‘s nachts wakker van?
  4. Welke oplossing bied jij – deel jouw kennis!
  5. Wees authentiek – blijf bij jezelf en schrijf op jouw persoonlijke manier!

En wat levert je dat dan op?

  • Je bouwt aan je online zichtbaarheid
  • Je klanten weten je makkelijker te vinden
  • Je neemt je klant maar ook jezelf serieus
  • Je laat jezelf zien als expert

20161123-blogwijsheid3

Ga Shinen

Kies NU voor jezelf én voor je bedrijf. Ga bloggen, deel je kennis. Je geeft waarde en je toekomstige klant gaat dat zeker waarderen. Sterker nog, die weet jou op een bepaald moment makkelijker te vinden en gaat gebruik maken van jouw diensten of producten. Wat houdt jou tegen om te beginnen met bloggen? Omdat ik nogal nieuwsgierig van aard ben lees ik graag hieronder je reactie 😉

Bloghulp en Blogtips nodig?

Voel je je nog niet helemaal thuis in de wondere wereld van het bloggen? Geen nood. Ik help je graag op weg. Op 31 mei 2018 geef ik de Blogworkshop ‘Bloggen voor je Business’. Daarin leg ik je de basis uit waarom bloggen zo belangrijk is voor jou en je business.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *