Hoe laat is het? BLOGTIJD

Hoe laat is het? BLOGTIJD!

Bewust tijd inplannen voor het schrijven van je blogs. Daar begint het mee. Blogtijd is tijd maken voor je blog. Dat klinkt moeilijker dan het is want geloof me, die afgebakende tijd gaat je juist helpen. Je focust je dan alleen op het schrijven van je blogs. Ik geef je vier tips hoe om te gaan met je gereserveerde tijd voor een nóg beter blogresultaat..

Blogtegeltjeswijsheid maak van geen tijd prioritijd

Dan maak je maar tijd of zin

Ik hoor vaak van ondernemers dat het bloggen er zo gauw bij inschiet. Dat kan meerdere oorzaken hebben maar een ervan is, ‘ik heb er geen tijd voor’. Mijn leraar zei vroeger altijd: “Dan maak je maar tijd”. Dat geldt trouwens ook voor het non-argument “ik heb geen zin”. Dan maak je dus maar zin. Met in het achterhoofd wat bloggen je oplevert zou dat je toch aan het bloggen moeten zetten. En ja, bloggen kost nu eenmaal tijd én moeite.

 

Een andere reden om niet te bloggen is vaak: ‘ik weet niet waarover ik moet bloggen’. Tijdens een opdracht in mijn blogtraining – bedenk minstens 10 blogonderwerpen uit jouw branche – val het me iedere keer weer op dat het niet eens veel moeite kostte voor de deelnemers. Vaak worden zelfs meer dan 10 blogonderwerpen benoemd. Als je er geconcentreerd voor gaat zitten lukt het vanzelf. Nou ja, vanzelf. In ieder geval beter dan je in eerste instantie denkt.

Om het je gemakkelijker te maken heb ik vier tips voor je op een rijtje gezet. Ze helpen je om daadwerkelijk te beginnen met bloggen én je aan het bloggen te houden,

Tip 1. Maak afspraken met jezelf

Het superhandige hulpmiddel, je blogplanner, heb je natuurlijk niet voor niks. Hierin heb je onder andere alle blogideeën vermeld waarover jij binnenkort een stukkie schrijft en ook wanneer je die gaat publiceren. Blok bewust tijd in je agenda wanneer je welk blog gaat schrijven. Zet domweg een groot kruis in je agenda op de dinsdagmorgen; ik zeg maar wat. In ieder geval een dagdeel van de week dat je het beste uitkomt. En zoals je je afspraken met je klanten of vrienden nakomt, kom je ook je eigen afspraken na. Neem jezelf én je onderneming serieus en ga schrijven.

Tip 2. Kies jouw moment

Ben jij een ochtendmens, doe daar dan je voordeel mee. Vroeg uit de veren en bloggen maar. Voor mij zou dat niet werken; ik ben meer een avondmens. Het maakt mij dus niet uit om eventueel ‘s avonds mijn blogs te schrijven. Kun jij makkelijk schakelen en bijvoorbeeld tussen twee opdrachten door een blog schrijven? Ook goed, doe dat dan vooral.

Blogbureau-focus-quote2

Tip 3. Zet alle afleidingen uit en focus!

Een belletje voor weer een binnengekomen berichtje op Facebook of een melding van een nieuwe mail kunnen je danig van je apropos brengen. Om die verleidingen te weerstaan moet je sterk in je schoenen staan. Beter is het om het voor te zijn en ze gewoon  uit te zetten. Misschien werkt het voor jou juist rustgevend of inspirerend om muziek aan te hebben. Werkt het juist averechts ga dan ergens afgezonderd zitten zonder veel beeld en geluid van buitenaf. Met dat ik dit blog schrijf heb ik zachtjes wat easy listening music aanstaan.

Tip 4. Flow

De ene is de andere dag niet en er kunnen veel factoren zijn waarom je makkelijker of moeilijker je blog op papier krijgt. Raak niet in paniek en leg het even aan de kant. Ga een blokje om of doe iets anders wat je weer inspiratie geeft. Maar, zit je eenmaal in een schrijfflow, maak daar dan gebruik van. Schrijf gelijk je volgende blog, én je volgende, én je volgende 😉

Wat is jouw manier om tijd te blokken om je blog te schrijven? Deel het hieronder en misschien komen er nog verrassende suggesties naar voren. Ik ben benieuwd.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *