3 Belachelijke tips voor succesvol bloggen

Het gaan bloggen is één ding, succesvol bloggen is het vervolg. Ondanks dat het maar drie blogtips zijn die ik met je wil delen, zijn ze wel belachelijk goed. En ze blinken uit door hun eenvoud. Succesvol bloggen is niet moeilijk als je je maar aan de ‘blogregels’ houdt.

Succesvolle bloggers

nina-en-eliseJe hebt vast wel eens van ze gehoord; Elise Gruppen en Nina de Bruijn van ChicksLoveFood. Deze twee succesvolle bloggers begonnen in 2011 met hun foodblog en nu, bijna zes jaar later, vormen ze samen met vier collega’s een super geolied team. En ze schrijven (lees bloggen) niet alleen over food maar geven je daarnaast ook briljante DIY- ideeën, bijvoorbeeld het maken van servetten met daarop gestempelde citroenen. Je moet er maar opkomen. De Gelderlander wijdde vandaag een paginagroot artikel aan de rijzende ster van ChicksLoveFood. Voor mij weer inspiratie om drie verrassende blogtips met je te delen.

Wat maakt ChicksLoveFood zo succesvol

ChicksLoveFood is een uniek concept. De twee oprichters richten zich niet alleen op verantwoorde en gezonde voeding met simpele recepten maar ook restauranttips en keuken- en kooktips delen ze met veel plezier. Daarnaast schrijven ze met passie over het moederschap in het algemeen en hun kinderen in het bijzonder. Dat kan gaan over babyslofjes maar ook over hoe je groenten ‘verstopt’ in het eten van je kleintje. Ze laten écht zien wie ze zijn en delen behalve hun kennis ook wat hun passie is. En daar gaat het om in ‘blogland’. Deze dames weten als geen ander welke ingrediënten je nodig hebt voor een bepaald recept maar welke ingrediënten hanteren ze bij hun blogs?

 

“We hebben er eerder nooit zo bij stilgestaan dat je
centen kon verdienen met bloggen.”

 

De ingrediënten voor een succesvol blog

  • TIP 1 – Authenticiteit

    Naast alle kennis die Gruppen en de Bruijn delen op foodgebied laten ze ook duidelijk zien wie ze zijn. ‘Het gaat over ons. Onze lezers weten wie we zijn en wat we lekker vinden’, zo meldt De Gelderlander vandaag in een interview met de twee foodlovers. ‘We zijn gewone mensen en onze lezers identificeren zich met ons.’

  • TIP 2 – Consistent

    De bloggers presteren het om dagelijks, ja je leest het goed, dagelijks blogs te posten. In het begin schreven ze om beurten en verscheen er elke dinsdag een nieuw blog. ‘Die eerste blogs waren heel knullig natuurlijk, maar we hebben geen week overgeslagen.’ Daarnaast zetten ze ook consequent diverse social mediakanalen in met 94.000 likes op facebook, 90.000 volgers op Instagram en 12.500 Twittervolgers als gevolg. Niet onverdienstelijk zou ik zeggen.

  • TIP 3 – Kassa

    In het interview zegt Nina: “We hebben er eerder nooit zo bij stilgestaan dat je centen kon verdienen met bloggen.” Nu is dit niet zozeer een blogtip maar wel een belangrijk inzicht. Als gevolg van authentiek en consistent gaan bloggen verhoog je je bereik, je zichtbaarheid en uiteindelijk ook je omzet. Een mooie eye-opener. Doordat jij jouw kennis deelt, voorzien van jouw persoonlijke sausje. worden jouw potentiële klanten je échte klanten.

Kijkje in de keuken

Als ik de authenticiteit van deze twee dames onder de loep neem kan ik vaststellen dat ze letterlijk en figuurlijk een ‘kijkje in de keuken’ geven. Natuurlijk omdat het over voedsel gaat maar je snapt wat ik bedoel als ik zeg dat ze écht iets van zichzelf laten zien. Dat ze bijvoorbeeld bij het bedenken van een recept, in pyjama voor de koelkast staan om te inventariseren wat er nog voorradig is. En vervolgens komen ze tot een briljant nieuw recept: peen en uien met Parmezaanse kaas en rijst.

2

Maar moet ik nu ook iedere dag gaan bloggen dan?

Nee, natuurlijk niet, dat kan altijd nog 😉 Maar je moet wel een keer beginnen. Je bepaalt zelf je blogfrequentie die je later altijd nog kunt opschroeven. Het mag duidelijk zijn dat met dagelijks bloggen je zichtbaarheid significant omhoog schiet maar als je nu eerst eens begint met consequent en regelmatig blogs schrijven en publiceren, dan heb je al een goede blogbasis.

Deze blogtips liggen zó voor de hand dat je ze bijna over het hoofd zou zien. Welke van deze drie belachelijke blogtips spreekt jou het meeste aan?  Deel het in een reactie hieronder.

Fotocredit: Lior from Oneleftmedia.com

Vind je dit een interessant blog? Delen mag, graag zelfs. Gebruik daarvoor een van onderstaande knoppen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *