Ben jij een grillige blogger?

Grillig kun je op meerdere manieren uitleggen. Maar hoe verhoudt zich dat tot bloggen en kun je ook grillig bloggen dan? In dit verband heb ik het over wat jouw blogfrequentie is. En wat je je kunt afvragen is of je als onregelmatige blogger wel voldoende zichtbaar bent en blijft voor je volgers.

Blogfrequentie

Tijdens mijn vakantie afgelopen zomer in Schotland genoot ik volop van de prachtige landschappen maar ook van de vreselijk aardige mensen en het heerlijke pubfood. Tijdens een van de wandelingen maakte ik deze foto van een grillige boom. En ik wist gelijk al dat ik deze foto zou gaan gebruiken bij een blog dat gaat over blogfrequentie, deze blogpost dus.

blogbureau-grillige-blogger-boom-1200

Of het nou tijdens een blogtraining is of via Facebook, vaak krijg ik van ondernemers de vraag: ‘Maar hoe vaak moet ik bloggen dan?’ Mijn eerste en beknopte antwoord is dan: ‘Het maakt niet uit zolang er maar wel een bepaalde regelmaat in zit. Dat kan dus variëren van 1 keer per week tot 1 keer per maand en alles wat daar tussen zit.’ In dit blogartikel licht ik het graag nog even toe.

Aan zo’n antwoord van het maakt niet uit, heb je natuurlijk niet zoveel. Wat belangrijk is hieraan toe te voegen is dat je het wel zelf bepaalt hoe vaak je een blog schrijft en publiceert. En wat is dan vaak bloggen? 1 keer (of zelfs meerdere keren) per dag of 1 keer per week? Ja, dat is best veel. Of denk je bij jezelf: ‘Ik zie wel hoe het loopt. Wanneer ik tijd en zin heb, en ook nog voldoende bloginspiratie heb natuurlijk, dan schrijf ik wel een blog.’  Er is ook nog zoiets als de gulden middenweg. Je begint met een lage(re) blogfrequentie en werkt toe naar een hoge(re) blogfrequentie. Als je maar begint 😉

Leg de lat niet te hoog

Door een (te) hoge blogfrequentie aan te houden, laten we zeggen 1 keer per dag, zijn je lezers daar op een bepaald moment aan gewend en ‘moet’ je dit ook volhouden. En blijf je het dan ook leuk vinden? En kun je met die hoge blogfrequentie ook de kwaliteit blijven garanderen? Want dat is natuurlijk wel een voorwaarde. Maak het jezelf niet te moeilijk en doe datgene wat bij jou en jouw business past. Als beginnend blogger een keer per maand een blog publiceren is al een heel mooi streven. En heb je eenmaal de smaak te pakken kun je makkelijk je blogfrequentie opschroeven.

Je Blogplanner

Al eerder schreef ik een blogartikel over het belang van een een blogplanner maar die wil ik in dit verband zeker nog eens voor het voetlicht brengen. Een blogplanner helpt je echt om je blogartikelen te managen. Het brengt je:

  • Tijdwinst
  • Overzicht
  • Rust, vooral in je hoofd
  • Houvast
  • Schrijfflow

Bouw aan een voorraad blogs

Heb je aan de hand van je blogplanner een aantal leuke onderwerpen om over te schrijven en zit je lekker in de schrijfflow maak daar dan gebruik van. Schrijf dan meerder blogs zodat je een voorraadje blogs op de plank hebt liggen. Dat kan je helpen als je in drukkere tijden er even niet aan toekomt om een nieuw blogartikel te schrijven.

Wees consequent

Als beginnend blogger komt er veel op je af en zijn er veel blogzaken waar je rekening mee moet houden. Je weet nu dat je zelf bepaalt hoe vaak je een blog publiceert. Maar, wát je ook kiest, wees daarin wel consequent. Je lezers/fans/bezoekers rekenen op je. De ene keer wekelijks een blog plaatsen en de andere keer er drie maanden tussen laten zitten, is dus niet zo’n hele handige zet. Je neemt daarmee je lezer, maar eerlijk gezegd ook jezelf niet serieus.

Wat is jouw blogfrequentie?

Hoe bepaal jij jouw blogritme? Wat speelde daarbij de belangrijkste rol? Onderaan deze blogpost kun je jouw ervaring kwijt en wie weet kunnen we zo een interessante discussie tot stand brengen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *