Blogcheklist-Blogbureau 1 jaar

Het Blogbureau trakteert op een Blogchecklist

Wie jarig is trakteert! En daar wil ik maar al te graag gehoor aan geven. Omdat Het Blogbureau vandaag jarig is krijg je van mij een blogchecklist cadeau. Een handig hulpmiddel voordat je je blog publiceert. Til je blogs naar een hoger niveau en gebruik de blogchecklist om te zien of je niets vergeten bent.

Schrikkeljaar

Wat gaat de tijd toch snel. Ik weet nog goed dat ik mijn handtekening zette bij de Kamer van Koophandel en op 29 februari 2016  van start ging met Het Blogbureau. Dat betekent dus eigenlijk dat niet vandaag, maar over drie jaar Het Blogbureau officieel 1 jaar is. Maar zo lang wil ik niet wachten hoor. Vandaag vier ik gewoon de eerste verjaardag van mijn onderneming.

Met vallen en opstaan

Pfff, het ging dus echt gebeuren? Natuurlijk heb je een ondernemingsplan, maar zet al die woeste plannen maar eens om in concrete daden. Een hele uitdaging. En ja, ook ik trad regelmatig buiten mijn comfortzone. Gelukkig maar want, wat heb ik er onnoemelijk veel van geleerd. Met vallen en opstaan; dat dan weer wel 😉

Practise what you preach

En nog het mooiste van alles; de ontmoeting met zoveel ‘nieuwe’ mensen. Ondernemers die ik mag helpen met het vergroten van hun online zichtbaarheid. En dat allemaal door hen de Kunst van het Bloggen te leren. Maar dan moet je dus zelf wel het goede voorbeeld geven… Mijn eerste blog ging (en gaat) over ‘de beren op de weg’ die je tegenkomt bij de start van je blogavontuur. Inmiddels  nuanceer ik dat naar: ‘wat zijn jouw excuses om niet te bloggen?‘ Het komt regelmatig terug in de Blogworkshops die ik geef. En iedere keer weer zie en hoor ik de kwartjes vallen. Dat is zó leuk. ‘Oh, je moet het dus gewoon gaan doen?’ Ja! En dat niet alleen, houd vol!

Vooral doorgaan

Dat is wat ik ook geleerd heb afgelopen jaar. Vooral doorgaan, om met Barrie Stevens te spreken. Want laten we eerlijk zijn. Iedere ondernemer heeft zo af en toe zijn twijfels of hij wel de goede weg bewandelt. En dat geldt niet alleen voor het ondernemerschap in het algemeen maar ook voor bloggen. Door te blijven geloven in jezelf én je onderneming kom je stap voor stap dichter bij je doel.

Wie JARIG is TRAKTEERT

 

Blogchecklist-HetBlogbureauDe BlogChecklist

Daarom heb ik een cadeautje voor jou. Om je te helpen bij, of eigenlijk vóór het publiceren van je blog, heb ik een BlogChecklist voor je gemaakt. Leg deze even naast je te publiceren blogpost en kijk of je niets vergeten bent. Klik op de afbeelding om de BlogCheklist te downloaden.

Dankbaar en trots

Terugkijkend ben ik vooral dankbaar en trots met deze mijlpaal van Het Blogbureau. Met dat wat ik het liefste doe, het helpen van ondernemers met hun blogavontuur, ga ik vol vertrouwen het tweede levensjaar van Het Blogbureau tegemoet.

PS: Vergeet niet je BlogChecklist te downloaden. Doe er je voordeel mee! En uiteraard ben ik heel benieuwd wat je er van vindt. Laat je het hieronder even weten? Bedankt.

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *