Het ABC-Blogplan

Hoe je leert zwemmen met het ABC-Blogplan

Nieuw bij Het Blogbureau, het ABC-Blogplan. Bij zwemmen kennen we de verschillende diploma’s: A, B en C. Het is logisch dat je als beginnend zwemmer in het pierenbadje begint en niet direct van de hoge duikplank in het water plonst. Zo werkt dat ook met bloggen. Begin bij de basis en bouw dat vervolgens uit. 

Kun jij je nog herinneren dat je op zwemles zat en blij was dat je je A-diploma had gehaald? Nou, ik wel. Aan de ene kant was ik opgelucht en trots dat ik deze mijlpaal had behaald, maar ik wist tegelijkertijd dat het hier niet ophield.

Verzuipen

Ik was nou niet bepaald een waterrat en veel plezier had ik er ook niet in. Maar het was al vrij snel duidelijk dat diploma B halen het volgende doel was. Want met diploma A weet je dat je niet verzuipt maar het echte zwemmen leer je met diploma B. Zeven meter onder water, de ogen stijf dicht en dan tien meter verderop in de andere baan proestend boven komen. Maar goed, diploma B was binnen. Een vervolg werd mij gelukkig bespaard.

Baantjes trekken

Achteraf ben ik blij dat ik goed heb leren zwemmen en ik me goed kan redden. In mijn eigen tempo en op mijn eigen manier heb ik me verder bekwaamd in het zwemmen en was het halen van diploma C geen issue meer. Ik heb er tegenwoordig zelfs aardigheid in om in alle vroegte baantjes te trekken en fris en fruitig aan de dag te beginnen.

Het ABC-Blogplan

Waarom vertel ik je dit? Om zichtbaar te worden met je onderneming, is bloggen een belangrijke eerste stap. Maar je duikt toch ook niet gelijk in het diepe als je niet eerst hebt leren watertrappelen? Daarom heb ik het ‘ABC-Blogplan’ ontwikkeld. Je begint met de basis (A), dan de verdieping (B) en vervolgens ga je aan de slag (C). Ik leg het je hieronder verder uit.

ABC-Blogplan

Ik laat je toch niet verzuipen?

A. Eerst in het pierenbadje een beetje dobberen en pootjebaden om gewend te raken aan het water. En in het ondiepe bad ontdek je dat, door te leren zwemmen, je niet verzuipt.
Tijdens de Blogworkshop ‘Bloggen voor je Business’ leer je wat bloggen nu eigenlijk is, hoe het werkt, wat je er voor nodig hebt en wat het jou en je onderneming oplevert. 

B.
Vervolgens verhuis je naar het diepe bad en met behulp van de ‘zwemhaak’ ben je zowaar al aan het zwemmen. Je leert nog meer zwemvaardigheden en je begint het zelfs leuk te vinden.
In deze blogtraining ‘De Kunst van het Bloggen’ gaan we dieper in op de blogstructuur, hoe je nog makkelijker aan blogonderwerpen komt, hoe je nou die briljante blogtitel schrijft, hoe een blogplan je helpt je blogdoelen te halen, hoe je kunt inhaken op een actualiteit en hoe een blogkalender je daarbij kan helpen.
 
C. Bordjes opduiken en reddend zwemmen is je streven maar je gaat nu eerst meters maken; baantjes trekken. De ene keer de schoolslag, de andere keer borstcrawl, maar wel voortvarend. Doordat je dit met regelmaat doet, bouw je een goede conditie op waardoor je het leuk blijft vinden en ook volhoudt.
Op één vaste avond per maand komen beginnende én gevorderde bloggers bijeen in ‘De Blogklas’. Je hebt bewust tijd ingepland en bent dus gefocust met je blog bezig. Ik behandel per avond een bepaald thema en vervolgens ga je daadwerkelijk schrijven. 

Wil jij deel uitmaken van het ABC-Blogplan?

En in de juiste volgorde het bloggen onder de knie krijgen? Dan raad ik je aan het reddingsplan te lezen. En of je nu ‘zwemvleugeltjes’ nodig hebt, een ‘zwemhaak’ of een duikplank, Het Blogbureau laat je niet verzuipen en leert jou al bloggend het hoofd boven water te houden.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *