De Tijd-Het Blogbureau

Vakantieblog: Is tijd het enige waarop je zit te wachten?

Tijdens onze vakantie in het prachtige Zeeuwse Walcheren hebben we zeeën van tijd en, belangrijker nog, de tijd aan onszelf. Al wandelend en fietsend kom je in de leukste plaatsjes en blijkt de zee een magische aantrekkingskracht te hebben. Lees in mijn vakantieblog hoe je van géén tijd, prioritijd maakt.

Onderweg zie ik op de gevel van een gezellige brasserie, ‘de Tijd’ staan. En dat zet mij aan het denken. Hoe ga je om met de tijd? Heb je altijd het gevoel tijd tekort te komen of plan je zorgvuldig de tijd in?

Tijd om te bloggen

En hoe zit het dan met bloggen? Heb je daar wel tijd voor? Een van de eerste blogbelemmeringen die ik hoor van ondernemers is dat ze écht geen tijd hebben om te bloggen. Het is maar hoe je er naar kijkt. Vandaar ook de titel: is tijd het enige waarop je zit te wachten? Wachten tot je meer tijd krijgt of keuzes maken wat je met je tijd doet?

Bloktijd is blogtijd, of andersom

Eerder schreef ik al een blog over het inplannen van tijd om je blogs te schrijven. Hierin zet ik vier handige tips voor je op een rij die jou helpen om daadwerkelijk te beginnen met bloggen én je aan het bloggen te houden. Ik ben trouwens heel benieuwd hoe jij dat doet!

Vakantieblog

Vakantieblog

Ik kies ervoor om niet mijn laptop mee te nemen op vakantie. Op mijn smartphone zie ik de vooraf ingeplande berichten voor social media voorbij komen en reageer daarop als dat nodig is. Ik neem de tijd, tijd voor mezelf en tijd voor elkaar. Daar ligt voor mij de PRIORITIJD. En natuurlijk sta ik open voor inspiratie. En wat blijkt maar weer; blogonderwerpen liggen altijd voor het oprapen. Daar kan ik dan ná mijn vakantie weer een leuk vakantieblog over schrijven 😉

Balans

Tijd is een kostbaar iets die je maar één keer kunt inzetten. Daarna is het alweer voorbij. De tijd die je besteedt aan je business, je gezin en loved ones én de tijd voor jezelf. Het is de kunst om daar een goede balans in te vinden. Het gaat me steeds beter af moet ik zeggen.

Neem de tijd

Ik wens je een heerlijke vakantie met vooral veel tijd. Hoe jij die indeelt is aan jou maar ik hoop oprecht dat je jezelf niet vergeet. Het is zó nodig om even ‘af te draaien’ en vervolgens weer op te laden. Zo kun je ná je vakantie weer vol (blog)inspiratie aan de slag.

Hoe doe jij dat?

Hoe belangrijk is jouw vakantietijd? Kom jij tijdens je vakantie helemaal los van je business of werk je ‘gewoon’ door? Wil je dat hieronder in een reactie delen? Dankjewel alvast.

 

 

2 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *