Waar schrijf jij je blogs?

Om tot een goed eindresultaat te komen – je wilt immers een blog van waarde maken – kan je omgeving van grote invloed zijn. Ben jij die ondernemer die snel wordt afgeleid of maakt het jou niet uit dat je om de haverklap wordt gestoord door externe factoren?

Hutje op de hei

Op een zonnig strand, op je zolderkamer waar je een fraai kantoortje hebt ingericht, of toch dat hutje op de hei. Het grote voordeel van blogs schrijven is dat je dat overal kunt doen. Voor het plaatsen van je blog op je website en het delen op social media is het natuurlijk wel handig dat je beschikt over een internetverbinding. Maar het schrijven van je blog kan ook gewoon in een schriftje.

Plan bewust je blogtijd

Als zelfstandig professional ligt je prioriteit bij de opdrachten van je klanten naar volle tevredenheid uitvoeren. Dit is een understatement maar je klant staat nu eenmaal op nummer één. Plan daarom bewust tijd in voor het schrijven van je blogs. Je blogplanner kan je daarbij helpen. Daar staan onder andere de streefdata vermeld wanneer je je blogs wilt plaatsen.

Centrum Voor Jong Ondernemerschap (CVJO)

Er is niks mis met werken aan je keukentafel maar ik heb er voor gekozen een flexplek te huren bij het CVJO. Dit centrum biedt startende ondernemers een professionele werkomgeving in een open kantoortuin met collega ondernemers. Alleen is ook maar alleen en ik ervaar nu hoe prettig het is dat je kennis, netwerk en ervaring actief met elkaar deelt. Wanneer ik me wil focussen op mijn blogs zonder ik mij af in een van de ‘stilteruimtes’. Hier kan ik me dan volledig concentreren op het schrijven van mijn blog. Nog een ander groot voordeel is dat ik een aantal collega-ondernemers kan vragen even mijn blog na te lezen zodat er geen stomme type- of taalfouten in staan.

Life is short. Work somewhere awesome

Op welke plek schrijf jij je blogs?

De meeste werkdagen breng ik door bij het CVJO maar een ‘thuiswerkdag’ plan ik soms bewust in. Zeker in het voorjaar of zoals nu, richting de zomer, vind ik het heerlijk om met mijn laptop in de tuin te werken. Afgelopen jaar hebben we de tuin rigoureus aangepakt en beschikken nu over een fijne overkapping achter in de tuin. Voorzien van stroom en een wifi-verbinding. De enige afleiding zijn de kwetterende vogels en het uitzicht op de rododendrons die op knappen staan. Dan voel ik me een bevoorrecht mens en schrijf dan zo mogelijk met nog meer plezier mijn blogs.

Blogbureau-waar-schrijf-jij-je-blogs

Wat werkt voor jou het beste?

Als je bijvoorbeeld beschikt over een eigen praktijkruimte lijkt het voor de hand te liggen hier ook je blogs te schrijven. Ik daag je uit om juist naar andere mogelijkheden te zoeken. Als een beetje reuring je niet deert kun je ook een gezellig koffiehuis opzoeken of bezoek eens een schrijfcafé. Het gaat er uiteindelijk om wat voor jou de mogelijkheden zijn en waar jij je het lekkerst bij voelt. Ik ben benieuwd naar jouw ideale plek om je blogs te schrijven. Ik stel het zeer op prijs als je dat hieronder deelt.

4 antwoorden
 1. Iene Lammers
  Iene Lammers zegt:

  Leuk dat je dat vraagt! Mijn ideale plek om een blog te schrijven is al lopend in het bos. Dan ontstaan vaak de mooiste ideeën. Ik zorg dat ik een schriftje bij me heb om die ideeën vast te leggen. Thuis ga ik het dan verder uitwerken.

  Beantwoorden
  • Helma
   Helma zegt:

   Dankjewel Iene voor je reactie. Heel herkenbaar dat schriftje. Die heb ik ook altijd bij me voor het geval me ineens ideeën invallen.

   Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *