Blogbureau-Songfestival

Wat heeft het Songfestvial met bloggen te maken?

Een eigenaardige combinatie zou je denken. Maar toch is er een verband tussen bloggen en  het Eurovisie Songfestival waar Douwe Bob gisteren de Nederlandse eer verdedigde.

Slow down

Zelf is Douwe Bob enigszins teleurgesteld met zijn elfde notering maar hij kon zich gesteund voelen door een grote schare fans. In de aanloop naar dit jaarlijkse Europese zangfestijn viel het me op dat een aantal bedrijven op een originele manier de gelegenheid aangreep om de Amsterdamse zanger een hart onder de riem te steken. Bijvoorbeeld de VID (verkeersinformatiedienst) die een foto twitterde van de avondspits met als onderschrift “We zien dik 50 kilometer ‘slow-down’” of TUI die op twitter een 10 seconden durend videofilmpje toonde van een ondergaande zon met de tekst: “10 seconden stilte…Waar vind je dat nog?”

De leukste vond ik die van Douwe Egberts: “aan de voornaam zal het niet liggen.”

Blogbureau-actueel-haakje
Zoek een actueel haakje

Briljant gevonden. Of het nu bedacht is door een reclamebureau of een enkele creatieveling, dat doet er niet toe. Het gaat erom dat je je bewust bent van een bepaalde actualiteit en daar op een originele manier op inhaakt.

En wat kun jij hier nu mee als beginnend blogger?

Uiteraard schrijf je je blogs met de blogonderwerpen die je in je blogplanner hebt opgenomen. Maar wees je ook bewust van ‘het nu’. Wat komt er voorbij in het nieuws of is het toevallig een ‘speciale dag’. Dag van de Passie en Wereld Filosofiedag bestaan echt.  Ik geef je onderstaand een paar voorbeelden.

Nieuws

  • Koudste eerste Pinksterdag sinds 1936 (15 mei 2016): stel je bent eigenaar van een online breiwinkel dan kun je je lezers attenderen op een leuk breipatroon van een sjaal.
  • Eurovisie Songfestival: dat was voor mij aanleiding om dit blog te schrijven over een actueel haakje
  • Zelfs de extra dag die we hadden op 29 februari jl. was voor mij een inspiratie om een blog te schrijven.

De dag van:

  • Stel je geeft schrijftrainingen om een boek te schrijven dan kun je inhaken op Wereld Boekendag (23 april) en je training nog eens onder de aandacht brengen.
  • Als homeopaat is De Week van de Homeopathie (in voor- en najaar) een mooi aanknopingspunt om jouw praktijk en diensten voor  het voetlicht te brengen.
  • En als yogadocent kun je mooi inhaken op Wereld Yoga Dag (21 juni) en bijvoorbeeld een gratis kennismakingsles aanbieden.

Mogelijkheden genoeg. Hieronder nog wat websites waar je ‘De Dag Van’ kunt vinden.

Zolang het bij je past en je er met een creatieve blik naar kunt kijken dan ben ik ervan overtuigd dat je ergens een actueel haakje vindt. Wat was jouw aanknopingspunt  om vervolgens in de pen te klimmen? En is het (nog) niet gelukt; geeft niks. Slow down brother (sister).

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *