De Kunst van het Bloggen

Kunstig bloggen. Kun je dat leren?

Stel, je bent je bewust van ‘Nut & Noodzaak van het bloggen’. Je weet dat het je meer naamsbekendheid oplevert, je klanten jou makkelijker vinden en je dus uiteindelijk meer omzet genereert. Maar hóe ga je nu daadwerkelijk aan de slag? Sterker nog, hoe maak je van bloggen een GOEDE GEWOONTE en leer ook jij de kunst van het bloggen.?

Maar nu zul je je afvragen, waarom wordt hier gesproken over ‘De Kunst van het Bloggen’?

A. Omdat het een hele kunst is überhaupt te bloggen?

Ja en Nee. Om te beginnen met bloggen heb je wellicht wat ‘hobbels’ te overwinnen. En dat kunnen onoverkomelijke hobbels lijken. In die zin is het de kunst om te beginnen met bloggen. Maar ben je eenmaal overtuigd van het nut en de noodzaak van het bloggen dan is het een kwestie van gaan DOEN.

><><><><><><><><><><><><><

B. Omdat bloggen is verheven tot een kunst?

NEE! Dat zou wat zijn zeg. Oké, je kunt leren om béter te gaan bloggen en er is een aantal spelregels die het makkelijker maken om te (leren) bloggen. Maar laat je niets wijsmaken. Iedereen kan bloggen en doet dat op zijn eigen manier. Jij bepaalt waarover je blogt, met jouw persoonlijke ‘sausje’ maar wel altijd met jouw doelgroep in gedachten.

><><><><><><><><><><><><><

C. Omdat het de kunst is met plezier en gemak te bloggen?

JA! Kies NU voor jezelf én voor je bedrijf. Ga bloggen en deel je kennis. Je geeft waarde en je toekomstige klant gaat dat zeker waarderen. Sterker nog, die weet jou op een bepaald moment makkelijker te vinden en gaat gebruik maken van jouw diensten of producten. Als jij eenmaal weet hoe je makkelijk aan blogonderwerpen komt, hoe je die briljante blogtitel schrijft, hoe een blogplan je helpt je blogdoelen te halen, hoe je met een blog inhaakt op de actualiteit en hoe een blogkalender je daarbij helpt… Nou, dan ben je al een heel eind op weg om met plezier en gemak te gaan – en blijven – bloggen!

><><><><><><><><><><><><><

Blogbureau-quote-eerlijk-schrijvenD. Omdat je kunstzinnig moet zijn om te kunnen bloggen?

Nee! Deze sluit aan bij optie B (dat bloggen is verheven tot een kunst). Wees en blijf jezelf. Dat lijkt me sowieso een goed uitgangspunt maar dat geldt dus ook voor bloggen. Doe je niet anders voor en communiceer open en eerlijk. Geef ook eens ‘een kijkje achter de schermen’. Je toekomstige klant wil jóu namelijk leren kennen. En ben je toevallig ook nog eens kunstzinnig; dan is dat mooi meegenomen en kun je op jouw eigen kunstzinnige manier bloggen. Ik zeg, DOEN.

><><><><><><><><><><><><><

E. Omdat bloggen een koud kunstje is?

Nee! Het is een misverstand om te denken dat consequent bloggen je zomaar komt aanwaaien en dat het allemaal vanzelf gaat. Daar moet je wel wat voor doen. Je hebt daar onder andere voor nodig: Motivatie, Doorzettingsvermogen en Focus. Een goede blogstructuur en het hanteren van bepaalde ‘blogregels’ is ook niet onbelangrijk 😉 Maar de belangrijke eerste stap die je moet nemen is om zichtbaar te WILLEN zijn en om spreekwoordelijk ‘je kop boven het maaiveld’ te willen steken. Natuurlijk, oefening baart KUNST (om dat woord nog maar eens te gebruiken). Wat ook helpt is het volgen van de blogtraining: ‘De Kunst van het Bloggen’ waardoor je makkelijker en met meer plezier gaat en blijft bloggen.

In the spotlight

Ben jij bereid om je bedrijf én jezelf ‘in the spotlight’ te zetten? Wil jij je verdiepen in de wondere wereld van het bloggen en jouw waardevolle kennis met je (nu nog) potentiële klanten delen? Dan heb je de belangrijkste stap al gezet. Chapeau! Ik help je graag om jouw blogavontuur gestalte te geven. Neem hier contact met me op en dan plannen we een kennismakingsafspraak in.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *