Welke koers vaar jij met je blog

Welke koers vaar jij met je blogs?

De vakantieperiode is bij uitstek de tijd om eens stil te staan bij je business. Hoe staan de zaken er voor? Zijn de doelen die je hebt gesteld voor dit jaar nog haalbaar of moet je bijsturen? Welke koers vaar jij met je blogs de komende vier maanden? Of wordt het hoog tijd een start te maken met bloggen en een solide basis te leggen voor jouw online zichtbaarheid? Ik geef je een extra reden om te (starten met) bloggen, een reden die nog niet genoeg bekend is.

Bloggen? Of toch maar niet?

Alle bezwaren om maar niet te gaan bloggen zijn alom bekend. Niet dat ik ze onderschat maar daar gaat het nu niet over. Wat bloggen je oplevert heb ik al eens eerder beschreven in deze blogpost. Maar er is nog een andere belangrijke reden om te gaan bloggen. En die is lang niet bij iedereen bekend. Daarom dat ik deze extra reden graag met je deel.

Opbouwen kennisbank

Door jouw kennis en ervaringen op schrift te stellen, te documenteren en te delen, bouw je voor jezelf een soort kennisbank op. Dit vraagt misschien wat verdere uitleg.

  • Op schrift stellen → het schrijven en publiceren van je blog
  • Documenteren je blogs staan geordend (gecategoriseerd) op je website. Dit is dus je kennisbank (of noem het je archief).
  • Delen → op de voor jou relevante social mediakanalen deel je jouw blog en komen je lezers vervolgens weer op je website terecht. Behalve jouw diensten of producten die je daar aanbiedt, vindt je lezer nog meer relevante informatie in jouw overige blogs.

Bloggen is Delen en VerbindenSerious Business

Bloggen is Delen & Verbinden. Dat staat als een paal boven water. Maar bloggen scherpt ook je eigen gedachten. Wie ben ik, wat weet ik, hoe kan ik mijn klanten helpen. Op basis van jouw kennis en ervaring beschrijf je in je blogs jouw verhaal. Je neemt daarmee niet alleen je klant, maar ook jezelf serieus.

Opgeruimd staat netjes

Ik weet niet hoe het met jou zit, maar mijn hoofd zit vaak al vol genoeg. Alle ervaring en kennis die ik inmiddels heb vergaard over bloggen komen daar nog eens bij. Oké, die kennis en ervaring héb ik en ben ik ook niet zomaar kwijt. Maar regelmatig bloggen en delen, geeft mij een opgeruimd gevoel en een lichter hoofd. Bijkomend voordeel is dat, behalve mijn lezers, ik het zelf ook nog eens kan terugzoeken in mijn eigen kennisbank 😉

 

Soms moet je je koers wijzigen of de zeilen bijzetten

 

Welke koers vaar jij met je blogs?

Hopelijk is dit voor jou een extra reden om met bloggen aan de slag te gaan en zo te gaan werken aan jouw online zichtbaarheid. En een mooie bijkomstigheid is dat je jouw eigen blogkennisbank opbouwt. Soms moet je je koers wijzigen of de zeilen bijzetten.

Een beetje meer wind in de zeilen nodig?

Ik hoop dat je met volle teugen van je vakantie hebt genoten. Maar ook dat het je nieuwe inzichten heeft gegeven. Zeker op het gebied van jouw blogavontuur. En denk je, ja maar ik zie door de bomen de blogs niet meer? Geen nood, ik help je graag verder! Check hier de agenda voor de eerstvolgende blogworkshop of mail je vraag/opmerking naar: info@blogbureau.nl.

2 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *