De-zin-en-onzin-van-goede-voornemens-het-blogbureau

De zin en onzin van goede voornemens

Als ik een glazen bol had zou ik direct ‘de toestand in de wereld’ met je bespreken. En ik zou je vertellen dat de ergste impact van Covid-19 binnen afzienbare tijd tot het verleden behoorde. Helaas, ik weet het niet, niemand eigenlijk. Veel is onzeker en ons geduld wordt aardig op de proef gesteld. Heeft het dan wel zin om je überhaupt iets voor te nemen?

De zin en onzin van goede voornemens

Uiteraard is het antwoord JA! Er is altijd een reden om een bepaalde gewoonte te willen veranderen of een nieuwe te introduceren. En een spiksplinternieuw jaar leent zich daar bij uitstek voor. Helaas weten we ook dat goede voornemens  vaak gedoemd zijn te mislukken als je er niet een actieplan op loslaat. Even een paar weetjes; slechts 19% van de mensen houdt goede voornemens vol en gemiddeld genomen laat men na 2,5 week de goede voornemens alweer varen. Niet erg opbeurend, toch?

Aan de slag met nieuwe gewoontes

Dat neemt niet weg dat je je wel degelijk kunt voornemen om in het nieuwe jaar te werken aan je online zichtbaarheid en te onderzoeken hoe bloggen je daarbij kan helpen.  Een paar tips hoe je van je goede voornemens een succes kunt maken. En, belangrijker nog, hoe houd je het vol? Ik kom tot de volgende vijf punten:

1.  Maak van je voornemens doelen
2. Beschrijf deze doelen als iets dat je wilt bereiken
3. Hang daar concrete maar ook haalbare acties aan
4. Beloon jezelf met het behaalde resultaat
5. Doe het niet alleen, maar doe het samen

Belangrijk daarbij is om de punten hierboven zo nauwkeurig en uitgebreid mogelijk te omschrijven. Ik ben benieuwd of jij hier nog iets aan toe te voegen hebt.

Helma Folman-Het BlogbureauSlappe lach als goed voornemen

Naast de geijkte voornemens voeg ik daar zelf nog wat positieve voornemens aan toe zoals: meer genieten van kleine geluksmomentjes, heerlijke boswandelingen en fietsritjes maken, dakloos toeren door ons prachtige land, genieten van een pas verschoond bed, mijn zwemabonnement verlengen, nog meer blogs schrijven, onbedaarlijk de slappe lach krijgen om niets, vol overgave zingen in en met mijn koor (dit mis ik wel het meest), lekker en verantwoord eten. En zo kan ik nog wel even doorgaan.

Maak van bloggen een goede gewoonte

En, zakelijk gezien, wil ik nog meer zelfstandig professionals helpen met hun blogavontuur. En daar kun jij er een van zijn. In een aantal 1-op-1 sessies, afwisselend online en live, zorg ik ervoor dat jij van bloggen een goede gewoonte gaat maken en je online zichtbaarheid groeit.

Jouw ideale klant vindt jou!

Naast jouw persoonlijke doelen heb je ongetwijfeld ook je zakelijke ambities die jij wilt waarmaken in het nieuwe jaar. Doe je niets liever dan met passie jouw klanten helpen maar weet je niet goed hoe je ze kunt bereiken? Geen nood. Om online (meer) zichtbaar te worden is er maar één remedie en dat is bloggen. En geloof me, bloggen is niet het doel op zich maar wel een fantastisch extra communicatiemiddel om bij je toekomstige klant ‘in the picture’ te komen. Door te gaan bloggen:

  • krijg je meer naamsbekendheid
  • gaan mensen jou leuk(er) vinden en gaan ze je volgen
  • worden je potentiële klanten je échte klanten
  • en je genereert dus meer omzet… niet onbelangrijk 😉

Tot ziens in 2021

Ik wens je oprecht een fantastisch en succesvol Nieuwjaar toe op zowel persoonlijk als zakelijk vlak. En, hoe zit het met jouw goede voornemens, of liever gezegd, je gestelde doelen? Ik zie het nieuwe jaar vol vertrouwen tegemoet en ik verheug me op een ontmoeting met jou. Ik help je graag op weg met jouw blogavontuur. Neem hier contact op en dan plannen we een afspraak in.

Wil je hieronder nog een reactie kwijt? Voel je vrij. Dat geldt ook voor het delen van dit blog.

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *