Nieuwe functie binnen Canva: animaties

Als ‘Canva-juf’ moet ik natuurlijk een beetje bij blijven  Een nieuwe functie bij Canva is het plaatsen van animaties in je post. Het is nog in de ‘bèta-fase’ dus het kan zijn dat het nog niet helemaal vlekkeloos werkt. Maar goed, in ieder geval een leuke nieuwe uitbreiding van het toch al zo uitgebreide Canva.

Animeren voorwaarts mars

Zelfs met je gratis account op Canva kun je deze nieuwe functie van animaties toevoegen aan je post gebruiken. Het is nog wel in ontwikkelfase maar dat neemt niet weg dat – zover ik dat heb kunnen testen – het al toe te passen is. En je kunt het zowel op je verschillende social mediakanalen gebruiken als op je website. Het verschil ten opzichte van de betaalde versie is dat je het alleen kunt downloaden als .mp4 en dus niet als een gif-animatie.

Do or Don’t?

Dit is natuurlijk hartstikke grappig maar je moet wel oppassen dat je niet doorslaat. In bovenstaande video heb ik willekeurig een aantal animaties toegevoegd, letterlijk om even uit te proberen. Afhankelijk waar je het voor gaat gebruiken zou ik het beperken tot een, maximaal twee verschillende animaties. Anders wordt je lezer/kijker tureluurs. Heb jij het al geprobeerd en wat vind jij er van? Een DO of een DON’T? Of werkt het überhaupt niet?

Cursus Canva

Wil jij ook ontdekken hoe die leuke en gratis online tool nu eigenlijk werkt. En vooral, wat je er allemaal mee kunt.  Dit ga ik je allemaal vertellen (en je gaat zelf ook nog aan de slag) op vrijdag 27 september 2019 tijdens de Cursus Canva bij Flox Ondernemershuis in Doetinchem.

Ik wens je veel plezier met de animaties in Canva en ik ben ook reuze benieuwd wat jij er van vindt. Deel je dat hieronder in de reacties? Dankjewel alvast.

Meer informatie
Wil je meer informatie neem dan gerust contact met me op via helma@blogbureau.nl of bel me even op 06-13090555.

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *