Langzaam maar gestaag zichtbaar worden met je blog

Langzaam maar gestaag, zichtbaar met bloggen

Je hoeft niet dagelijks te bloggen om online zichtbaar te worden met je onderneming. Je hebt ook nog een business te runnen namelijk. Het gaat erom dat je relevante content deelt, voorzien van jouw persoonlijke ‘sausje’. Zo leren je lezers je beter kennen en weten ze welke oplossing jij hebt voor hun probleem.

Slakken-serie

In de serie ‘langzaam maar gestaag’ staat de slak centraal. Daar kennen we natuurlijk wel een aantal voorbeelden van, zoals ‘met een slakkengangetje’ en ‘op alle slakken zout leggen’. In relatie tot het (gaan) bloggen waren deze uitspraken wel heel erg van toepassing. Op mijn social-mediakanalen plaatste ik met enige regelmaat iedere keer een onderdeel uit deze serie. In deze blogpost heb ik ze voor je op een rijtje gezet.

ZomerBlogWorkshop

Hardlopers zijn doodlopers

Ondoordacht aan de slag gaan en als ‘een kip zonder kop’ je blogartikelen plaatsen. Wie te snel begint haalt misschien het einde niet. Ook met bloggen begint het bij het begin. De allerbelangrijkste eerste stap is te weten wie je doelgroep is. Met andere woorden, voor wie schrijf je je blogs; wie wil je bereiken. Sterker nog, wie is je ideale klant die jij kunt helpen. En als je dat (nog) niet weet steek daar dan voldoende tijd in om dat te onderzoeken.

Met een slakkengangetje

… kom je er ook.  Ook al gaat het langzaam, je gáát wel. Met het schrijven van blogs welteverstaan. Je zult je op een bepaald moment afvragen hoeveel geduld je nog moet opbrengen om enig resultaat te gaan merken. Maar wees gerust. Bij een eventueel nieuwe klant, die voor het eerst op je website komt en jouw blogs leest, heb je sowieso al een streepje voor. Jij hebt immers de moeite genomen met de kennis die je in huis hebt te willen delen. Sterker nog, die heb je verwerkt in een overzichtelijk blogartikel.

De aanhouder wint

Naarmate je langer blogt gaat het je steeds makkelijker af en krijg je er steeds meer plezier in. Dat helpt je bij het volhouden van het bloggen. Maar ja, waar haal je iedere keer weer die bloginspirantie vandaan? Een open mind en échte aandacht voor je omgeving helpt je daarbij.

Op alle slakken zout leggen

Op alle onbelangrijke dingen commentaar hebben, vooral naar jezelf.  Zonder dat je er erg in hebt kun je zelf je grootste belemmering zijn. Wie zit er nu op mij te wachten, is het wel goed genoeg en ik heb geen zin in negatieve reacties, zijn veelgehoorde obstakels om überhaupt aan bloggen te beginnen. Wist je trouwens dat slakken absoluut niet tegen zout kunnen. Het doden van slakken met zout is een bijzonder dieronvriendelijke methode omdat de slak langzaam wordt weggevreten. Dat gezegd hebbende, is het tijd voor iets luchtigers.

Humor

“Slechte dag… Alle slakken kwamen zelf om zout vragen en de rapen waar voorgekookt”
Humor is het toverwoord. Gooi af een toe een vrolijke en humoristische noot toe aan je blog. Het tovert een glimlach op je lezers gezicht en maakt de ‘serious business’ een beetje losser.

Stilstand is achteruitgang

‘Ook al ben je op de goede weg, je wordt overreden als je niet vooruitgaat’
Oftewel, stilstand is achteruitgang. En dan ben je lekker bezig met bloggen maar – om welke reden dan ook – schiet het er toch als eerste bij in. Geen tijd is de meest gehoorde belemmering die ik dan hoor. En dat is zó jammer.

ZomerBlogWorkshopDurf jij het aan?

Je hoeft niet dagelijks te bloggen om online zichtbaar te worden met je onderneming. Je hebt ook nog een business te runnen namelijk. Het gaat erom dat je relevante content deelt, voorzien van jouw persoonlijke ‘sausje’. Zo leren je lezers je beters kennen en weten ze welke oplossing jij hebt voor hun probleem.

Zomer Blogworkshop

Ik help je graag met het vinden van de juiste blogfrequentie, hoe je makkelijk(er) aan blogonderwerpen komt én hoe een blogstructuur eruit ziet. Dit ga ik je allemaal vertellen (en je gaat zelf ook nog aan de slag) op vrijdag 13 september 2019 tijdens de Zomer Blogworkshop bij Flox Ondernemershuis in Doetinchem.

Meer informatie

Wil je meer informatie neem dan gerust contact met me op via helma@blogbureau.nl of bel me even op 06-13090555.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *