BLOG-Onderneem_het_ervan_Blogbureau_2019

Onderneem het ervan en ga bloggen

Als ondernemer zit je nogal eens ‘in de knoop’. Je hebt knopen door te hakken, je moet soms de eindjes aan elkaar knopen en – misschien wel het belangrijkste in je ondernemerschap – moet JIJ de touwtjes in handen nemen om van jouw business een succes te maken. En ja, dat verloopt niet altijd van een leien dakje.

Misschien een wat negatieve kijk op de stand van zaken als het over jóuw onderneming gaat en is juist het omgekeerde wel waar. Je business loopt, ondanks de coronaperikelen, als een trein en je vraagt je af waarom je niet jaren eerder aan deze ondernemersreis bent begonnen. Ik gun het je van harte! Met de overige ondernemers die wel eens aanhikken tegen bepaalde ‘ondernemersvraagstukken’ en die wat hobbels onderweg tegenkomen, deel ik graag mijn visie als het gaat over:

Bloggen voor je business. Waarom zou je?

 

Hollen of stilstaan

Een overvolle agenda met leuke afspraken en vervolgens uit te werken opdrachten worden afgewisseld met een agenda die eruit ziet als een gatenkaas. Geen nood, want je hebt immers ook AAN je bedrijf te werken. Je website up to date houden, je mailfunnel nog eens onder de loep nemen (of hem eindelijk eens gaan instellen). Om nog maar te zwijgen van je blogartikelen die je nog moet schrijven. Het is soms hollen of stilstaan en het woord vervelen komt vast niet voor in je woordenboek. Maar waarom dan die onrust, waarom moet je iedere keer weer wat nieuws verzinnen om bij je doelgroep onder de aandacht te komen en vooral te blijven…? Valt het je ook op dat hier wel heel veel MOET?

Bloggen of niet?

knopen-doorhakken-onderneemhetervan

Van ‘MOETEN naar WILLEN’ geeft je veel meer lucht en wordt je blogvraagstuk ineens behapbaar. In een eerder blog schreef ik al eens over DE KEUZE om te WILLEN bloggen. Voordat je überhaupt die keuze kunt maken is het op de eerste plaats zinvol te weten wát bloggen je gaat opleveren, en ten tweede zul je eventuele belemmeringen onder ogen moeten zien.

  • ik heb een hekel aan schrijven
  • wat zullen ze wel niet denken
  • en dan gaan ze ook nog reageren
  • ik heb écht geen tijd
  • waar haal ik de inspiratie vandaan
  • wie zit er nou op mij te wachten
  • en waarover moet ik schrijven dan

Omdenken

Herken je er een paar? Interessant om dat eens onder de loep te nemen en je af te vragen hoe je die belemmeringen kunt ombuigen naar uitdagingen. Een veel leuker uitgangspunt toch? En als je daar uit bent zul je toch echt de knoop door moeten hakken. Ga ik wel of niet bloggen? Dat is de vraag!

 

Bedenk in ieder geval dat bloggen niet een doel op zich is
maar een fantastisch extra communicatiemiddel om bij
je (potentiële) klant onder de aandacht te komen

 

Oh oh Corona, wat doe je ons aan

We weten inmiddels wel dat we in 2020 (en ik vrees nog wel langer) met een wereldwijde pandemie te maken hebben. En dat heeft nogal zijn impact (understatement of the year). Veel opdrachten werden ineens ‘on hold’ gezet en je maandelijkse live bijeenkomsten konden ook niet meer doorgaan. Wat te doen? Alles online gaan doen, communiceren via Instagram Live of je Faceboekgroep. Hoe dan ook, je kunt juist in deze periode volop inzetten op bloggen en nog meer werken aan je online zichtbaarheid. Iets wat je wel zelf in de hand hebt.

Vrijheid, blijheid

Het kan soms een hele uitdaging zijn dat ondernemerschap. Met mooie ontmoetingen en het meewerken aan geweldige projecten aan de ene kant en de minder leuke aspecten als onzekerheid van inkomsten en het bijhouden van je administratie (als je daar niet van houdt zoals ik) aan de andere kant. Maar, laten we eerlijk zijn, het ondernemerschap geeft je ook veel vrijheid. Jij bepaalt namelijk zélf wat je vandaag wel of niet doet (deadlines daargelaten 😉). En begint jouw dag om wat voor reden dan ook wat later, kun je gerust in de avonduren nog wat taken oppakken. Als avondmens staat mij dat wel aan.

Samen de touwtjes in handen nemen

Heb je geen idee waar te beginnen met jouw blogavontuur? “Wat heb ik nodig om te gaan bloggen, wat is handig om als eerste te doen en hoe houd ik het vol”? Belangrijke vragen als het gaat om het vergroten van jouw online zichtbaarheid. Blijf er niet mee zitten; ik help je graag op weg. Hier vind je mijn contactgegevens. Bel of mail me gerust voor een gratis blogsessie! 

En in de tussentijd,
Onderneem het ervan
EN GA BLOGGEN!

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *