Blog-zien-en-gezien-worden-op-prinsjesdag

Zien en gezien worden op Prinsjesdag

Op de derde dinsdag van september wordt er, behalve het voorlezen van de Troonrede, vooral ook gelet op de hoedjesparade. Wat hebben de vrouwelijke toehoorders dit jaar weer op hun hoofd gezet om de aandacht te trekken? En wat heeft dit te maken met jouw zichtbaarheid?

In 1977 was Erica Terpstra, destijds Tweede-Kamerlid voor de VVD, de eerste die een hoedje droeg tijdens Prinsjesdag. Dat deed ze uit eerbetoon aan de toenmalige Koningin. En haar initiatief kreeg al snel navolging want tot op de dag van vandaag komen de meeste vrouwelijke toehoorders met hoofddeksel naar de Ridderzaal.

Zichtbaarheid

En wat heeft die hoedjesparade dan met bloggen te maken zul je je afvragen. Nou, het gaat hier om zichtbaarheid, in de breedste zin van het woord. Wil je opvallen of ga je mee (of ten onder) in de massa? De Hollandse manier is er meer een van: “Doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg.” Maar als zelfstandig professional zul je toch je kop boven het maaiveld uit moeten steken, om er nog maar een spreekwoord tegenaan te gooien.

blogbureau-zien-en-gezien-worden

Die blogpet past ons allemaal

Door te gaan schrijven over jouw vakgebied, voorzien van jouw persoonlijke sausje, wekt dat vertrouwen naar je (toekomstige) klanten maar zeker ook naar jezelf. En welke pet je daarbij opzet, dat is aan jou. De ene keer een ‘inspiratiepet’ waarin je in je blog inspiratietips geeft en de andere keer wellicht een ‘kennispet’. In zo’n soort blog leg je stapsgewijs uit wat jouw oplossing is bij een bepaald probleem. Door te variëren in de verschillende typen blogs blijf je interessant en verrassend voor je (potentiële) klanten.

 

Maak van je ambitieuze hart geen moordkuil

 

Zien en gezien worden

Zichtbaarheid is zoveel meer dan een mooi of gek hoofddeksel. Het gaat tenslotte altijd om de inhoud. Daarnaast is het ook de kunst om een originele draai aan je blogpost te geven. Dat kan door te variëren met verschillende typen blogs zoals ik hierboven al aangaf maar ook door het toevoegen van relevant en rechtenvrij beeld. Kom in ieder geval bij enige regelmaat bij je lezer in beeld. En wat die blogfrequentie inhoudt, dat lees je hier.

En hoe staat het met jouw online zichtbaarheid?

Ben jij al aan het bloggen of zou je er een start mee willen maken? Ik help je graag om jouw zichtbaarheid te vergroten. Stel hier gerust jouw blogvraag.

Gratis e-book

Wil je nog meer inspiratie opdoen over bloggen?
Download dan hier mijn gratis e-book ‘Bloggen Bouwen’.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *