Opvallen met je blog in 2018

Wordt het afvallen of opvallen in 2018? Of beide, dat kan ook natuurlijk. De goede voornemens vliegen je om de oren bij de start van een nieuw jaar. Naast je persoonlijke doelen, waar misschien afvallen ook wel bijstaat, heb je natuurlijk ook je zakelijke doelen. Hoe kun je er nou voor zorgen dat jij gaat opvallen met jouw blog in 2018?

Opvallen met je blogHaalbare doelen

Voor mij hoort afvallen bij mijn goede voornemen voor dit jaar. Een hele klus maar, net als (gaan) bloggen, is afvallen eveneens een keuze. En om dit te bereiken maak ik een reële planning met haalbare doelen. Wat valt je op als je onderstaande punten leest?

  • maak van je voornemen een doel
  • wat wil je uiteindelijk bereiken; wat is jouw einddoel?
  • hoe kun je dat bereiken? Deel het op in concrete subdoelen.
  • wat heb je daarvoor nodig?
  • hoe houd je het vol?
  • doe het niet alleen, maar doe het samen!
  • Beloon jezelf. Ook bij tussentijds behaalde doelen.

Het antwoord: dat dit rijtje voor ieder goed voornemen is in te zetten. Dus ook voor bloggen. Nou, dat is handig toch? Zo kun je op een makkelijke manier jouw blogdoelen vaststellen. Nu is bloggen niet een doel op zich maar wel een fantastisch middel naar meer online zichtbaarheid.

 

BLOGGEN IS NIET EEN DOEL OP ZICH MAAR WEL
EEN FANTASTISCH MIDDEL NAAR MEER ONLINE ZICHTBAARHEID!

 

Opvallen met je blog

Hoe zorg je er nu voor dat jouw blogs wél gelezen worden? Of in ieder geval opgemerkt en hopelijk voorzien van een reactie. Laat ik voorop stellen dat het altijd om de inhoud gaat. Je deelt jouw relevante kennis en vertelt het op jouw authentieke manier. Dat is de basis. Daarnaast helpt het om de volgende ‘blogregels’ in acht te nemen:

Cursus Canva - Het BlogbureauCanva

Om je blog visueel nog aantrekkelijker te maken kies je voor uniek en rechtenvrij beeld. Beeld zegt immers meer dan duizend woorden. De afbeeldingen bij je blog moeten je blogonderwerp ondersteunen. Als je die afbeelding dan ook nog voorziet van een pakkende tekst of quote komt dat helemaal goed over. Nu zijn er meerdere fotobewerkingsprogramma’s maar ik ben groot fan van Canva. Wil jij ook je eigen designer worden? Dan is de Cursus Canva iets voor jou!

Blogkennis delen

Behalve mijn persoonlijke doel om af te vallen, is mijn zakelijke doel voor 2018 om méér te gaan bloggen. Natuurlijk vergroot ik daarmee mijn eigen online zichtbaarheid maar, belangrijker nog, ik deel graag mijn blogkennis met jou. Twee vliegen in één klap. Het is mijn missie jou op weg (of verder) te helpen met jouw blogavontuur. Zelfs, of misschien wel juist, als je nog allerlei beren op de weg ziet die jou belemmeren om te gaan bloggen.

Tijdens de Blogworkshop op donderdag 22 februari 2018 ga ik dit uitgebreid toelichten. Lijkt je dat ook wat? Meld je dan hier aan.

Waar ik nu zó benieuwd naar ben is of jij je blogdoelen al helder hebt. Hoe vaak ga je bloggen, wat zijn je blogonderwerpen en wat wil je bereiken met bloggen?
Laat me gerust weten als je hier wel wat hulp bij kunt gebruiken. Ik help je graag.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *