JE BLOG OP VAKANTIE-2019

Gaat jouw blog ook op vakantie?

Waar denk jij aan bij het woord vakantie? Zon, zee, strand, rust? En kom je ook helemaal los van de dagelijkse beslommeringen maar ook van je drukke ondernemersleven? Ik betrapte mezelf erop dat tijdens mijn vakantie mijn blogs ook in de koffer waren meegereisd. Is dat erg of kan het ook anders?

Blogideeën

Nu zaten die blogs natuurlijk niet letterlijk in mijn koffer maar in gedachte was ik er (nog) vaak mee bezig. Vooral met nieuwe blogideeën verzamelen. Een kwestie van loslaten, of toch niet?

Ik denk dat je als ondernemer altijd wel op de een of andere manier met je business bezig bent. Het is immers toch ook een deel van wie jij bént en waar jij voor staat. Dat neemt niet weg dat een welverdiende vakantie ten volle moet worden benut. Ontspannen, genieten van een andere cultuur, natuur en (eet)gewoontes. Zelf heb ik – een paar jaar geleden alweer – heerlijk genoten van het prachtige Schotland , de Pipe Bands, de whisky en die mooie Schotse Hooglanders. En dit jaar waren we in het adembenemend mooie Ierland. Het land van de Castles, Cathedrals en de gezellige pubs.

Blogbureau-gaat-jouw-blog-ook-op-vakantieGaat jouw blog ook op vakantie?

Dat kun je op vier manieren uitleggen.

  1. Je gaat tijdens je vakantie gewoon door met bloggen maar dan geniet je misschien niet met volle teugen van al het moois om je heen en kom je niet echt tot rust. Met als extra risico dat je omgeving (partner en/of kinderen) op een bepaald moment beginnen te steigeren.
  2. Je staat open voor nieuwe ideeën en inspiratie voor nieuw te maken blogs. Een notitieboekje heb je altijd wel bij de hand, dus een briljantje ingeving is gauw even genoteerd.
  3. Je anticipeert op de periode dat je weg bent en je hebt vooraf een aantal blogs ingepland. Afhankelijk van jouw blogfrequentie en hoe lang je op vakantie bent, is dat één blog of misschien wel vijf.
  4. Je blog is met vakantie. Je laat de boel de boel en na je vakantie pak je de draad weer op. Dat kan…

Mijn blogfrequentie ligt niet heel hoog dus voor mij was het voldoende om één blog vooruit te schrijven en in te plannen. Je schrijft dus je blog en plant dit vervolgens in. Heb je ook een WordPress website dan ziet dat er aan de ‘achterkant’ als volgt uit. Het is een voorbeeld uit 2016 maar werkt nog steeds op dezelfde manier.

Gaat jouw blog ook op vakantie

klik op Bewerken dat naast Onmiddellijk publiceren staat.

Gaat jouw blog ook op vakantie

Kies de maand en bewuste dag, evt. een specifiek tijdstip. Klik op OK en klaar is Kees.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Als het tijdstip is aangebroken dat jouw blog geplaatst wordt krijg je daarvan een melding via de mail. Onderstaand een voorbeeld van zo’n melding.

Bericht #473 “Bloggen is als Breien” was published by WordPress Scheduler

This action was taken on 15 juli 2016 at 08:00

Geagendeerd => Gepubliceerd

Nou, dat is een hele opluchting. Jij op vakantie en je blog wordt automatisch geplaatst.

Inspiratie voor je blogs

Gaat jouw blog ook op vakantie

Nadat je eerst nummer 3 (je blogs inplannen) hebt uitgevoerd en je daar geen omkijken meer naar hebt kun je nummer 2 (inspiratie opdoen voor je blogs) in werking laten treden. Ik vind het in ieder geval erg leuk om juist tijdens mijn vakantie met andere ogen en een open mind om me heen te kijken en me te laten inspireren. Zo heb ik een foto gemaakt van een wel zeer bijzondere boom waarbij de stam en takken nogal verstrengeld waren. En een nieuw blogidee werd geboren. Nog wel even schrijven maar het idee en de briljante blogtitel heb ik gelijk genoteerd. Wordt vervolgd…

Ontspannen lekker blogs lezen

Ga jezelf eens na. Wat doe je zelf tijdens een vakantie? Naast uitrusten en interessante bezienswaardigheden bezoeken, wellicht ook (veel) lezen. Achterstallige vakliteratuur lezen en op je gemak door onder andere Facebook scrollen of je nog interessante blogs tegenkomt. Eigenlijk heb je tijdens zo’n vakantieperiode veel meer tijd en rust om het allemaal te lezen. Dus jóuw lezers ook. En dan zouden ze jouw blog(s) moeten missen…. Jammer toch?

Vakantie!

Ik weet het zeker.

Gras kun je horen groeien

— Loesje

Hoe doe jij dat?

Je merkt het al, manier nummer 1 en 4 hebben nou niet bepaald de voorkeur. Gun jezelf de rust, geniet vooral en kom weer ‘opgeladen’ terug. Waar geef jij de voorkeur aan als het gaat om al dan niet bloggen tijdens je vakantie? Fijn als je hieronder een reactie achterlaat?

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *